+47 9704 0588 -

Energimerking

Energiattesten er et energimerke som viser byggets energistandard. Formålet er økt fokus og kunnskap om energibruk og løsninger/tiltak som kan gjøre boligen mer energieffektiv.

Alle boliger som skal selges eller leies ut skal ha en energiattest

Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) har lagt opp til at huseier selv kan utføre registreringen. Denne kan leveres på to ulike nivå, enkel registrering eller detaljert registrering.

Mer informasjon finner du her:
www.energimerking.no

Dersom du ønsker vår bistand til å energimerke din bolig, kan vi utføre en detaljert registrering som kan gi din bolig en korrekt karakter på energiattesten.

Radon

Radon er en usynlig og luktfri gass som dannes kontinuerlig nede i bakken. Gassen er radioaktiv og dannes fra naturlige radioaktive stoffer som uran i berggrunnen og jordsmonn. I Norge er det særlig områder med granitter og alunskifer i bakken som utvikler radon.

Alle som leier ut bolig må måle radonnivået og eventuelt gjøre tiltak mot høye radonnivåer. Men trenger man å måle dersom man leier ut i 5. etasje? Og holder det å måle én gang for alle? Hvordan skal nivået dokumenteres, og hvem skal se dokumentasjonen?

Vi utfører radonmåling i privatboliger og utleieboliger.

Egenerklæring

Egenerklæring
File Size:
665.33 kB
Author:
Date:
19. februar 2021
 
 
 
Powered by Phoca Download

FROSTERØD TAKST AS

Telefon:  970 40 588
E-post:  
Postadresse: Nordre Elvegate 21, 1597 Moss